Lawyer doubts: did the expert do a good job??

Lawyer adam ahmed has serious doubts about the expert opinion of a psychiatrist about his client. The munich lawyer represents a 40-year-old man from kulmbach, who is currently serving a prison sentence of several years for dangerous bodily harm, before the lower court in bayreuth.

In december 2012, the man, who has a number of convictions, caused life-threatening injuries to another man during an altercation. He had hit him so hard with a chair that the furniture was broken. Then he continued to beat his victim with a chair leg and knocked him down with a fist punch. Then he kicked several times against his head, stomach and upper body. His victim suffered a fractured cheekbone, a brain hemorrhage and 17 broken ribs. The perpetrator was drunk and under the influence of drugs. The subsequent preventive detention had already been reserved in the verdict at that time.

Attorney ahmed criticized the expert opinion of psychiatrist norbert nedopil, who assumes that the defendant is a danger to other people even after his release from prison. The psychiatrist had attested to his client’s lack of willingness to undergo therapy and lack of stamina, which was a problem, especially in view of the alcohol consumption and the associated increased propensity to violence.

The renovation of the pavement between the main building of the carl-von-linde-realschule and the triple gymnasium has undoubtedly been a success. The project cost the district of kulmbach around 250000 euros as the property developer. The new concept is appealing, not only because of its functionality, but also and especially because of its park-like character.
In the presence of principal monika hild and schoolchildren from the all-day class, district administrator klaus peter sollner () has now officially handed over the auben facilities to their intended use.

Concrete crumbled

The reasons that led to the renewal were obvious. Above all, the concrete stairs were in a state of disrepair, traffic safety was repeatedly threatened, and frequent emergency repairs were the result. The concrete paving had also partially disintegrated as a result of years of frost, and the schoolchildren had to repeatedly avoid tripping hazards.
In addition, the entire gelande was unevenly seated. So when it rained, coarser and coarser puddles formed, which in winter led to black ice. The pathway lighting was also long outdated and outdated and with 120 watts of power per light compared to the planned LED solution with twelve watts per light energetically far from the state of the art.
Until now, it was not possible with the existing stairs to overcome the enormous difference between the bus stop and the parking lot and the entrance level to the gymnasium without steps.
The new route allows for a completely step-free overcoming of the height difference, for example with a stroller, as an alternative to using the stairs. Although the pathway does not meet the standard for handicapped accessibility due to its length – it is steeper than the permitted six percent in some places – wheelchair users can also use the facility with a helper without any problems.

Biotope integrated

The school biotope was also included in the renovation, as the path runs directly past it. New seating for lingering was also created. Finally, a new planting with less sealed areas and a harmonious pathway provides a park-like character.
The overall planning was in the hands of andreas kolb from the district office. For the planting plan, district technical advisor friedhelm haun was responsible, the construction work was done by the company gohl from mainroth. The necessary gelander, which still has to be attached, is made by the company metallbau oertel, from leuchau.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com